Piure a la Ioana in doar 13 pasi

Cum se face piureul:

1. Se curata cartofii cu peelerul. Se curata si un strat de unghii.

2. Se taie cartofii jumatati. Se taie si jumatate de deget.

3. Se umple un vas cu apa de la robinet. Se improasca cu apa peste tot.

4. Se aprinde un ochi de la aragaz. Se aprinde si un pic de spranceana.

5. Se pun cartofii in vas si vasul pe foc (neaparat fara sare).

6. Se pleaca din bucatarie la televizor.

7. Fass! Fass! Se fuge repede in bucatarie si se constata ca focul a fost stins de apa care a dat pe langa. Se reaprinde focul.

8. Se fierb cartofii prea tare.

9. Se scurg cartofii, se pun intr-un vas separat, se constata lipsa sarii. Se pune sare.

10. Se scoate cutia de lapte din frigider, se deschide cu cutitul, se varsa jumatate pe jos (pentru morti daca vreti voi) si restul in vas. Se pune putin unt. Se incepe a zdrobi cu pasiune.

11. Se gusta si se adauga ce mai trebuie.

12. Se serveste ca atare (de preferat cu castraveti murati).

13. Se curata mizeria, inclusiv piureul combinat cu coji de cartofi de pe papuci si se schimba hainele.

Pacat ca ai doar zece degete…

Anunțuri

6 responses

  1. Din ciclul „retete – surpriza” – azi: Cartofi la cuptor „Surpriza”

    Se iau 5 cartofi, se spala amanuntit, se pun intr-o cratita goala si se baga in cuptor. Se lasa in cuptor 3 ore, dupa care se aprinde cuptorul. Se mai lasa in cuptor 3 ore (sau dupa caz, pana apar dire de fum). Se scot din cuptor: SURPRIZAAAAA 😀

    Martie 28, 2007 la 9:07 pm

  2. Am avut si eu experiente din astea cu fratiorii mei cand eram mai mici.acuma (doar pt ca are cine) nu gatesc.
    Oricum…vorba ta:pacat ca ai doar 10 degete.:D

    Martie 29, 2007 la 7:13 pm

  3. gramo

    Fain! Daca vrei sa facem schimb de retete,… uite aici.

    Martie 31, 2007 la 10:01 pm

  4. Pingback: Ce prostii am mai facut ieri « Gramo’s World

  5. Ingrediente:

    Cartofi 1 kg, lapte 200 ml, unt 50 g, smantană 100 g, gălbenuşuri 3 buc, nucşoară, zahăr, sare.

    Mod de preparare:

    Cartofii se curăţă, se taie cuburi, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se pune numai atata apă cat să acopere cartofii. Se fierb circa 20 min. sub capac, se scurg, se trec printr-un pasoar sau se sfăramă cu un dispozitiv pentru preparat piure, se adaugă laptele fierbinte, untul topit, smantană şi gălbenuşurile de ou. La sfarşit se potriveşte gustul cu o linguriţă de zahăr pudră, sare şi nucşoară. Se serveşte îndată ce a fost preparat.

    Martie 5, 2010 la 3:10 pm

  6. cel mai tare piure

    Noiembrie 27, 2011 la 2:21 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s