Dupa toate cele in doua mii uopt

Au trecut si sarbatorile…. Ce bine!!! Cineva mi-a zis acum cateva zile ca ma aseman cu Grinch, stiti voi, cel care a furat Craciunul. Si m-a amuzat lucrul asta pe moment, apoi mi-am dat seama ca respectivul avea destul de multa dreptate. Pe tot parcursul sarbatorilor am bombanit si am fost morocanoasa.
Craciunul nu mai seamana cu Craciunul de altadata. Chiar daca in familie nu s-au schimbat prea multe, buni tot face prajituri, mama gateste fel de fel de „delicatesuri” si se da artista cand e vorba de ornat salata boeuf.
Dar in lume nu mai e aceeasi atmosfera placuta. Concetatenii puhoi la super-, ultra-, hiper- market, de nu mai pot sa patrund sa imi iau o paine, traficul infernal, cozi la intrari in magazine s.a.m.d. Mie asta imi da senzatia ca romanul nu mananca si nu bea mai nimic pe timpul anului si ca de Sarbatori recupereaza. Altfel nu imi explic de ce cand a mers prietena mea la Carrefour in ajun de Revelion nu a mai gasit nici macar o Cola amarata pe raft. Noroc cu chioscurile de cartier ca ajungeam sa nu bem suc in noaptea de Revelion.
Nu mai vorbesc de sutele de mesaje primite pe toate caile, mail, mess, sms, mms, apeluri, posta, fix etc. Urari care mai de care mai „originale”, oameni care imi urau 365 de zile pline de nu stiu ce, fara sa stie ca 2008 e an bisect. Deci imi doreau sa ce? Sa traiesc numai 365 de zile? Urat din partea voastra, urat! Altii mi-au trimis felicitari care imi doreau „Alles Gute im 2007”, adica „toate cele bune in”…anul nu il mai traduc ca se intelege. Altii mi-au trimis acelasi mesaj de doua ori, probabil ca nu mai stiau cui i-au trimis si cui nu si ca sa fie siguri ca ajunge si la mine, l-au mai trimis o data, zicand ca poate nu ma prind.
Asa, deci, pe scurt, am asteptat cu nerabdare sa treaca sarbatorile ca sa nu se mai agite nimeni in jurul meu si sa pot sa ma odihnesc cateva zile fara sa am stres ca vine aia, vine cealalta.
De Revelion, in caz ca va intrebati, am fost la o prietena acasa ca sa nu zicem ca nu am facut nimic. Daca era dupa mine, dormeam de rupeam locul in noaptea dintre ani. Dar avand in vedere ca e „musai” sa faci „ceva” de Revelion, altfel o sa ai parte de replici de genul: „Vaaai, dar nu faci nimic? Cum se poate? Tocmai de Revelion?” si invitatii de genul: „Da hai cu noi acolo, hai cu noi dincolo”. Nu intelegeti ca nu am vrut sa mergem nicaieri, nu ca nu am avut unde. Ce o fi asa placut sa ii vezi pe toti beti pe la 2 noaptea (s-a intamplat intr-un an ca unii sa se imbete atat de tare incat sa rateze „momentul”, ora 0 that is…)? De ce e oligatoriu aproape sa mergi la chefuri in noaptea asta? Se termina bautura? Nu o sa mai fie mancare anul care vine si atunci sa bagam in noi ca spartii sa ne facem provizii? Da ce suntem? Camile? E ca faza cu mama…se agita cu vreo doua zile inainte de rev, sa spele toate rufele din cos. Si am intrebat-o de ce atata graba?! Si mi-a raspuns: „Pai sa nu ne prinda anul nou cu rufe murdare” si replica mea a fost: „Dar in 2008 nu o sa mai avem apa???” In fine asa cu anul nou.
Acum a trecut si ma simt si eu in sfarsit relaxata. De doua zile nu mai suna telefonul („dar imi suna-n amintire” 😀 kidding ) si chiar daca ar suna, oricum e pe silent.
Am dormit asta noapte 11 ore, suspect de mult, acum o sa ma uit la un film, dupa o sa ies cu cainele la plimbare (e cam frig ce-i drept, am iesit dimineata si mi s-a facut nasul de culoarea rujului) si diseara o sa mai vad un film din pat, band un ceai de hibiscus cu macese si alte plante cu o jumatate de felie de lamaie, careia am sa ii rontai coaja.
Maine ma duc in Poiana, pentru ca s-a curatat de turisti. Au plecat toti ca prostii de dimineata, gandindu-se ca „la ora asta nu pleaca nimeni, o sa fim regii soselelor” si, la nici cativa kilometri au dat de inca 2000 de alti regi bucuresteni. Buna treaba! Sunteti tari!!!
O sa mananc la restaurant o ciorba calda, o sa beau un vin fiert cu scortisoara, bucurandu-ma de linistea ultimelor zile de vacanta. Si ce bine o sa fie. Vineri o sa ma apuc sa fac ceva pentru facultate, o sa mai citesc cate ceva, o sa merg la cumparaturi cu mama. Sambata o sa o ajut pe buni sa faca prajituri pentru ca guess what? mai urmeaza o sarbatoarea…Sf. Ion!!! Doamne, nu se mai termina! Si bineinteles ca lumea se asteapta sa duc ceva si cum e prima zi de munca… intelegeti. Si duminica dimineata o sa o pornesc spre mirifica capitala (cacofonie voita) , unde, cand ajung, va trebui sa dau cu aspiratorul. Si luni dimineata imi reiau activitatea obisnuita.
Pe anul asta imi doresc sa pot sa impac la fel de bine ca si pana acum munca cu scoala si sa nu ma lase nervii inca! Si voua…ce vreti voi! Ca degeaba ma apuc acum sa va urez diverse, oricum fiecare dintre noi stie mai bine ce vrea de la viata asa ca va doresc sa vi se implineasca dorintele!
La Multi Ani!

Apropo, va aduceti aminte?

Si ok, m-am jucat si eu putin. Ce ziceti? Ma potrivesc cu Grinch? 😀
me-and-grinch.jpg

15 responses

  1. Pai sa facem o continuare la film : The Grinch Who Stole Ioana (…and the angry mob who slaughtered the Grinch as an answer)

    ianuarie 2, 2008 la 6:03 pm

  2. andrei

    Am crezut ca sunt singurul care am aceasta impresie . Nu pot sa cred ca mai exista oameni care gindesc la fel ca mine. Si oameni tineri! Textul de mai sus mi-a placut extrem de mult, m-a „uns” la suflet, cum se spune. Ai mare dreptate in felul cum gindesti, cum pui problema sau problemele.Din aceasta cauza am spus la un moment dat ca mi-e dor de gindurile tale… Si tu te-ai suparat. Nu-ti cere nimeni sa faci un lucru(sa scrii), pe care nu vrei sa-l faci! Cind simti tu, e ok!
    Te admir foarte mult! (Poate mai mult decit ar trebui.Simt ca mi-e din ce in ce mai greu sa ma stapinesc. Am ajuns sa te visez !!!). Este si motivul pentru care am luat aceasta hotarire. Voi urmari in continuare evolutia ta, fara sa mai intervin… Poate mai rar. Iti doresc mult succes si la facultate si la serviciu si in viata… si mai ales in viata. Ai si puterea si dorinta si… forta de a realiza
    lucrurile pe care ti le propui. Esti tare ca o stinca.
    Acum nu-ti dai seama,dar iti sun eu. Poate la scris nu ma pricep, dar la oameni ma pricep. Pariez totul pe tine.
    Ce a fost de zis, am zis.
    Succes!!!

    ianuarie 3, 2008 la 12:00 pm

  3. andrei

    Scuze, era sa uit. Daca se poate,… cumva,… cu toata increderea,…nu stiu cum sa-ti spun, poza aia care ai scos-o si de la care a inceput … pasiunea mea, daca poti sa… o doresc!
    Daca-i nu inteleg, daca-i da iti trimit adresa de mail.
    In speranta ca nu te supar prea tare…
    Multumesc.

    ianuarie 3, 2008 la 12:51 pm

  4. Multumesc pentru toate vorbele frumoase. Acea poza nu am scos-o eu intentionat, nu stiu ce s-a intamplat de nu mai apare. Si ca sa deslusesc misterul trebuie sa ajung la Bucuresti pentru ca aici, in Brasov, nu o am. Adresa de mail o am pentru ca wordpressul imi trimite mail de cate ori am comentarii cu datele persoanei care mi-a lasat comment 😉 Pana data viitoare, numai bine!

    ianuarie 3, 2008 la 7:24 pm

  5. nu vreau sa fiu critic, dar pentru o aspiranta la o cariera in jurnalism ma aseptam sa scrii niste lucruri mai interesante 🙂 / personal sunt saturat de cat de comerciale pot fi majoritatea blogurilor… ai si unele kestii care mi-au placut… o sa mai citesc /

    ianuarie 3, 2008 la 9:31 pm

  6. ps te-am gasit din intamplare pe reporter virtual in ‘faimosul’ concurs …

    ianuarie 3, 2008 la 9:31 pm

  7. @radu: Eh, uite eu m-am saturat sa scriu la comanda, asa ca aici scriu altfel decat o fac la facultate si la munca. Aici e despre mine, nu despre altii. Nu stiu ce vrei sa spui cu „blog comercial” atata timp cat este despre mine. Nu scriu ca sa impresionez pe nimeni. E ca un fel de jurnal. Cand erai mic tineai vreun jurnal? Eu da. Si cand citesc acum, ma amuz. Asa cum o sa se intample peste ceva timp si cu blogul asta. Nu cred ca era nimic comercial in faptul ca ii povesteam jurnalului cum am fost eu „la Peles cu prietena mea cea mai buna de la scoala, Emi” in clasa a doua.
    „Faimosul concurs” este o mare porcarie, mi-e rusine ca sunt acolo, poza a fost luata fara consimtamantul meu, deci nu e in regula. Pe tema asta am sa dezbat altadata.
    In plus in jurnalism nu se invarte totul in jurul scrisului. Nu ma tenteaza sa lucrez in presa scrisa, am alte planuri care se realizeaza incetul cu incetul. Blogul asta nu e despre mine ca viitor jurnalist, ci despre mine ca om.
    La buna citire!

    ianuarie 3, 2008 la 9:56 pm

  8. andrei

    Probabil totalul pozelor in kb,depaseste ceea ce pun ei la dispozitie si atunci poza cu kb cei mai multi o anuleaza. Daca e facuta cu rezolutie mare are multi kilobiti. Poate asta este cauza.
    Ca sa fiu sincer, imi lipseste. Asupra mea si-a facut efectul. M-a prins in/cu vraja ei. Super tare.

    ianuarie 3, 2008 la 11:06 pm

  9. @andrei: M-am gandit si la asta, dar imi spune ca am folosit doar 24% din total permis…habar n-am…ma prind eu pana la urma.

    ianuarie 3, 2008 la 11:09 pm

  10. sa stii ca mi-a placut raspunsul tau intr-o anumita masura 🙂 blogul este despre tine ca om ok / dar ce ‘amendam’ eu viza altceva…mi-e teama sa reiau subiectul pt ca am tendinta sa ma lungesc in discurs si nu cred ca are sens (nu in acest patiu cel putin)… despre concurs nu stiu ce sa zic…e doar amuzant pt mine.

    ianuarie 4, 2008 la 11:20 am

  11. raluca

    la multi ani de pe acum pentru sfantul ion, cand oricum nu ne vedem. in legatura cu revelionul si eu am preferat sa stau acasa cu ai mei, cu beibi, decat sa ma duc la vreo petrecere de gen.

    ianuarie 4, 2008 la 2:16 pm

  12. @radu: Cu concursul s-a rezolvat. I-am trimis mail administratorului, l-am rugat sa imi scoata poza de pe acel site si s-a conformat. Scopul meu in viata nu e sa particip la concursuri de genul: „cea mai sexy…”.
    @ralu: Multumesc frumos! Dar de ce nu ne vedem? Nu se tin cursurile si eu nu stiu?!?

    ianuarie 4, 2008 la 3:48 pm

  13. Taci tuh! ma faci sa ma simt aiurea ca sunt in concurs si am fost si votata… da, ma rog, telul meu nu e sa particip la concursuri de genul, dar daca altii ma considera sexy, foarte bine, doar nu o sa ma supar deloc pe asta (cand m-or injura, mai discutam). in schimb, eu am petrecut de revelion… nu m-am distrat foarte bine, dar am facut ceva. imi place viata si cu fiecare ocazie o sarbatoresc. cineva impotriva?

    ianuarie 4, 2008 la 6:02 pm

  14. @alex: De ce sa te simti aiurea? Eu mi-am exprimat parerea pe care o stii si tu foarte bine, ca doar erai langa mine cand am vazut toata faza. Fiecare cu treaba lui, daca eu ma simt naspa intr-o astfel de ipostaza e treaba mea, nu am zis in niciun moment ca am ceva impotriva, doamne fereste, dar numai sa nu ma vad eu pe mine acolo. Si cu asta, basta!

    ianuarie 4, 2008 la 6:10 pm

  15. La cel mai sexy blogger era mai simplu : Trebuia sa te nominalizezi singur ! Si mai tare : Te votai singur…

    ianuarie 6, 2008 la 10:53 am

Lasă un comentariu